top of page

  Dansa Quàntica

1.    Solstici d’estiu  2,33
2.    Quan els déus canten  3,18
3.    Només una cançó 4,41
4.    Ànimus  3,04
5.    Sueños de ocasión  2,52
6.    Plàstic  3,43
7.    Dones  2,58
8.    Càncer 2,51
9.    Quars que sana  1,11
10.   Tinc el despatx al cor  4,40
11.   Dins i fora  3,01
12.   Dansa quàntica  2,58
13.   Una tela subtil  3,45
14.   Harmònic  4,35
15.   Petits quadres amb rima  2,28
16.  Teixits i records  2,58
17.   Safo 2,02
18.   Sardana mora (bonus track) 2,52
                                             

Lletra i música de tots els temes, Lua. Excepte Safo, lletra de Safo i música de Lua.

 

 

M’agrada veure’m com una d’aquelles pageses sàvies que recol•lecten i trien plantes per a cuinar o per a guarir.
Jo he collit músiques durant molts anys, músiques i experiències que he anat destriant i coent a foc lent, quasi sense adonar-me’n.
I quan el procés alquímic ha estat a punt, ha entrat en ebullició i no ha pogut fer res més que sortir del recipient.

Aquest disc n’és el resultat. Ple de conceptes, idees, símbols, imatges i estils musicals variats. Un reflex de la meua ànima. I ple de contrastos i contradiccions, perquè així veig el món.
M’atrauen els mons subtils i xalo amb la mundanitat. I per això Dansa, que no és res més que xalar i celebrar amb el cos, i quàntica, que a mi em suggereix allò intangible, desconegut, fora del temps i de l’espai, una vibració extasiant plena de sorpreses, que qüestiona la nostra realitat de cada dia.

Les cançons estan agrupades en capítols temàtics que parlen de l’amor, de la rebel•lia, de l’ànima, del joc o de la poesia, que són algunes de les dimensions que em defineixen com a autora i com a persona i que cada cop es dibuixen més nítides.

Un breu apunt sobre els harmònics, uns sons que, ja sigui produïts per la veu com en el tema Harmònic o pels vaixells o bols de quars en el tall que segueix a Càncer, tenen qualitat sanadora per a qui els escolta i qui els fa.

 

Ara que els anys que fa que visc m’apropen més a la tardor, descobreixo que és quan puc donar els fruits més saborosos i vull regalar aquest fruit a les dones de tardor.

 

Opera prima de Lua, el disc Dansa Quàntica és un treball d’estil musical difícil de definir.

Ella és l’autora i compositora de totes les cançons, canta i toca el piano en alguns temes i compta amb la col·laboració de músics tan prestigiats com Maurici Villavecchia que, juntament amb Lua han estat els artífex de la producció musical.

 

Horacio Fumero, Roger Blàvia, Vicenç Solsona, Eduard Iniesta, Manuel Martínez del Fresno i Liba Villavecchia, han posat els instruments i han aportat la seva creativitat i talent.

Ignasi Terraza amb el seu trio (Jules Bikoko al contrabaix i Jean Paul Derouard a la bateria), ha col·laborat en dos dels temes, donant, amb el seu swing, un estil jazzistic, que s’entreveu de tant en tant al llarg del disc, que també té influències llatines, brasileres, mediterrànies o alguns temes experimentals.

 

La fotografia de tot el disc l’aporta Guille i el so dels vaixells de quars es d’Emilia Requena.

La producció executiva ha estat a càrrec de Josep Lluís Villa i Lua.

Ha estat enregistrat, mesclat i masteritzat a Villavecchia music i a estudi Rosazul, l’estiu
del 2005 i editat a Picap.

 

El dia 5 d’octubre de 2006 es feu la presentació del disc a La Cova del Drac-Jazzroom, carrer Vallmajor 33 de Barcelona.

 

 

Me gusta verme cómo una de aquellas payesas sabias que recolectan y eligen plantas para cocinar o para curar.
Yo he cosechado músicas durante muchos años, músicas y experiencias que he ido discerniendo y cociendo a fuego lento, casi sin darme cuenta.
Y cuando el proceso alquímico ha estado a punto, ha entrado en ebullición y no ha podido hacer nada más que salir del recipiente.

Este disco es el resultado. Lleno de conceptos, ideas, símbolos, imágenes y estilos musicales variados. Un reflejo de mi alma. Y lleno de contrastes y contradicciones, porque así veo el mundo.
Me atraen los mundos sutiles y disfruto con la mundanidad. Y por eso Danza, que no es nada más que disfrutar y celebrar con el cuerpo, y Cuántica, que a mí me sugiere aquello intangible, desconocido, fuera del tiempo y del espacio, una vibración extasiante llena de sorpresas, que cuestiona nuestra realidad de cada día.

Las canciones están agrupadas en capítulos temáticos que hablan del amor, de la rebeldia, del alma, del juego o de la poesía, que son algunas de las dimensiones que me definen como autora y como persona y que cada vez se dibujan más nítidas.

Un breve apunte sobre los armónicos, unos sonidos que, ya sea producidos por la voz como en el tema Harmònic o por los cuencos de cuarzo en el corte que sigue a Cáncer, tienen calidad sanadora para quien los escucha y quien los hace.

Ahora que los años que hace que vivo me acercan más en otoño, descubro que es cuando puedo dar los frutos más sabrosos y quiero regalar este fruto a las mujeres de otoño.

 

Opera prima de Lua, el disco Dansa Quàntica es un trabajo de estilo musical difícil de definir.

Ella es la autora y compositora de todas las canciones, canta y toca el piano en algunos temas y cuenta con la colaboración de músicos tan prestigiados como Maurici Villavecchia que, junto con Lua han sido los artífices de la producción musical.

 

Horacio Fumero, Roger Blàvia, Vicenç Solsona, Eduard Iniesta, Manuel Martínez del Fresno y Liba Villavecchia, han puesto los instrumentos y han aportado su creatividad y talento.

Ignasi Terraza con su trío (Jules Bikoko al contrabajo y Jean Paul Derouard a la bateria) ha colaborado en dos de los temas, dando, con su swing, un estilo jazzistico, que se entrevé de vez en cuando a lo largo del disco, que también tiene influencias latinas, brasileñas, mediterráneas o algunos temas experimentales.

 

 

La fotografía de todo el disco lo aporta Guille y el sonido de los cuencos de cuarzos se de Emilia Requena. La producción ejecutiva ha estado a cargo de Josep Lluís Villa y Lua.

Ha sido grabado, mezclado y masterizado a Villavecchia music y a estudio Rosazul, el verano
del 2005 y editado en Picap.

 

El día 5 de octubre de 2006 se hizo la presentación del disco a La Cova del Drac-Jazzroom, calle Vallmajor 33 de Barcelona.

bottom of page